
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι
1κουτ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
2 κουτ. γλυκούμπέικινπάουντερ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 1/2 κούπα ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας.
1 ½ κούπα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα κομμένα στο μπλέντερ. Στο κατάστημα μας θα βρείτε έτοιμο μίγμα ξηρών καρπών, σπόρων και αποξηραμένων φρούτων.
1 ½ κουτ. σούπας κανέλα Κεϋλάνης
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλλο
1/3 κούπας ταχίνι
1 κούπα ελαιόλαδο ζεστό
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί εκτός από τη σόδα σε μία λεκανίτσα.
- Ανοίγουμε μια λακούβα στο μίγμα και ρίχνουμε μέσα το λάδι ζεστό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό με τη σόδα και το προσθέτουμε στο μίγμα
- Προσθέτουμε και το ταχίνι.
- Αναμιγνύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψάκι 30 cmκαλά λαδωμένο ή σε δύο φόρμες μακρόστενες και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Δεν ξεκολλάει εύκολα από το ταψί γι’ αυτό μην επιχειρήσετε να το αναποδογυρίσετε. Εάν θέλετε να το αναποδογυρίσετε πρέπει να το ψήσετε μέσα σε λαδόκολλα.