Loading...
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Κέικ ξηρών καρπών

Κέικ ξηρών καρπών

Υλικά:

¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή βρόμης ή λευκό ζέας (90γρ.)

¾ κούπας ζάχαρη καστανή ή ζάχαρη καρύδας

¼ κουτ. γλυκού μπέικινπάουντερ

¼ κουτ. γλυκού σόδα χωρίς αλουμίνιο

1 ½ κου.γλυκού κανέλα κεϋλάνης

¼ κουτ.γλυκού γαρίφαλο (προαιρετικά)

¼ κουτ.γλυκού αλάτι

3 κούπες καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα κ.α. 300γρ.  αλεσμένα στο μπλέντερ σαν τραχανά και λίγο πιο χοντρά.

3 κούπες αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα 400 γρ.

3 μεγάλα αυγά

2κουτ.σούπας ταχίνι ή φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί.
  2. Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν
  3. Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τελευταίο ρίχνουμε το ταχίνι
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα και τοποθετούμε το μίγμα μέσα
  6. Το πατάμε μέχρι καθίσει το μίγμα καλά στη φόρμα
  7. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 150 βαθμούς C για 80-90 λεπτά.
  8. Ελέγχουμε και προσθέτουμε αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί
  9. Καταλαβαίνουμε ότι ψήθηκε όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  10. Αναποδογυρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Φυλάσσετε 2 εβδομάδες εκτός ψυγείου και  έως και ένα μήνα στο ψυγείο.

BACK TO TOP